Iedereen
is Buur
Buren van de Abdij zorgt er al jarenlang voor dat de site rond het Coyendanspark een fijne plek is voor iedereen. Wil je even ontsnappen aan het drukke stadsleven? Kom dan naar deze oase van rust waar je je buren beter kan leren kennen. Of waar je met een drankje in je hand kan genieten van een optreden, een interessant debat of een boekvoorstelling. Of waar je misschien wel verliefd wordt op onze abdijbijtjes. Bzzzz tot snel!

O

nze uitvalsbasis is Herberg Macharius, het witte poortgebouw aan het Coyendanspark. Hier kan je elke vrijdag (vanaf 16u) en zondag (vanaf 15u) terecht. Kom eens langs om de authentieke Macharius-sfeer op te snuiven, voor een hapje en een drankje na het werk, voor een gezellige burenbabbel of om een concert mee te pikken. We organiseren ook tal van leuke activiteiten, van quizzen tot karaoke-avonden, terug te vinden in onze agenda. Bij mooi weer placeren we ons buiten en kan je genieten van onze unieke Gentse terrasplek. Ook voor kinderen is het Coyendanspark een heerlijke plek om zich uit leven.

Naast ons leven als herbergier zijn we ook druk in de weer om publiek te ontvangen in de feeĆ«rieke Sint-Baafsabdij. De zondagnamiddag (vanaf 15u) vind je ons terug aan de onthaalstand. Daar verwelkomen we jaarlijks honderden bezoekers en geven we vrijblijvend een woordje uitleg of een rondleiding over de geschiedenis van de abdij, zijn ruĆÆnes en de Machariuswijk. Een must see is de abdijtuin, een groene oase van rust middenin de stad, waar ook onze bijtjes leven.

Buren van de Abdij werkt graag samen met andere organisaties. De grote concerten in de Sint-Baafsabdij organiseren we vaak samen met De Centrale, en voor buurtgerichte activiteiten hebben we een hele fijne samenwerking met Buurtwerk Macharius-Heirnis. Wordt jouw organisatie onze volgende match? Laat het ons weten!
Ben je geĆÆnteresseerd in onze formele organisatiestructuur dan kan je onze statuten raadplegen. Een link naar onze jaarverslagen vind je in de tabel hieronder.