Buren
helpen
de Buren

Vrijwillige inzet is voor de werking van Buren van de Abdij heel belangrijk. Het openhouden van de Sint-Baafsabdij en van herberg Macharius en onze talrijke activiteiten zijn allemaal maar mogelijk door de enthousiaste inzet van tientallen vrijwilligers. Voor de buren en door de buren! Heb je zin om mee te doen? Hieronder stellen we onze verschillende teams voor. Misschien zit er wel iets bij voor jou? Zo kan je meehelpen om de buurt aangenamer te maken. En het is een ideale gelegenheid om andere buren te leren kennen. Wie weet mogen we je binnenkort wel verwachten? Jouw hulp is meer dan welkom!

Hou je van rust, stilte en van ons rijke Gentse verleden? Je bent sociaal en je hebt af en toe een zondagnamiddag vrij? Het lijkt je wel iets om mee te helpen in het onthaal van het oudste gebouw van Gent, de Sint-Baafsabdij? Dan ben je welkom in ons abdijteam.
Sla je graag een babbeltje en ontmoet je graag nieuwe mensen? Pik je graag een concert, een boeiend gesprek, of een film mee? Sta je graag samen met hartelijke collega-herbergiers achter een gezellige toog om de bezoekers een drankje te serveren?

KLUS EN SJOUWTEAM

Zie je er niet tegen op om met stoelen en tafels te sleuren? Je bent een handige Harry of Harriette en je vindt het leuk om af en toe iets in elkaar te knutselen, om een klusje op te knappen of om kapotte spullen te herstellen?
Vind je samen in de keuken staan gezellig en ontspannend? Je geniet je ervan om samen met andere enthousiaste koks iets lekkers te koken, voor onze brunch, after-work of Nieuwjaarsreceptie? Vind je het leuk om een taartenbakwedstrijd te organiseren?
Wil je graag je steentje bijdragen om de mooie omgeving van de abdij proper te houden? Je wil daarom wel, eens om de zes weken, samen met ons team, gewapend met handschoenen, een fluohesje en een afvalgrijper, het zwerfvuil helpen opruimen? Welkom bij de Propere Pierkes van Macharius.
Kan je goed overweg met letters, woorden en zinnen, teksten, social media, communicatie kortom? Wil je graag schrijven voor onze website en onze nieuwsbrief. Of kan je goed met computers overweg en wil je graag helpen om onze website of administratie te onderhouden?
Ben je bezorgd om de leefbaarheid van onze wijk en onze stad? Wil je aan stadslandbouw doen (kruiden, bijen, fruitpluk…)? Wil je graag bijleren over de biodiversiteit in onze stad? Wil je meehelpen om van onze wijk de meest duurzame van Gent te maken? Welkom in ons SNELteam (StadsNatuur En Landbouw)