Laden Evenementen

Les Quatre au Quai, dat is een cabaretcollectief bestaande uit Steve De Schepper, Hendrik Lebon, Jolijn Antonissen, Nando Tilkin/Steven Colombeen en pianist Gunther De Backer.

In de lente van 2015 krijgen vier vrienden/collega’s, collevrienden dus eigenlijk, de kriebels: goesting om een voorstelling te maken. Gewoon samen, voor de sfeer, voor de leute, voor het vak. Een gemeenschappelijke (haat-) liefde voor het Franse chansonrepertoire is het uitgangspunt en een pianist wordt gezocht en gevonden in Gunther De Backer. De voorstelling gaat in première tijdens de Gentse Feesten van 2015 in het vroegere ‘Quai des Arts’, wat meteen de naam van dit collectief verklaart.

Het vriendenproject blijkt een groot succes te zijn, en op algemene vraag van het publiek blijft het niet bij het oorspronkelijke plan om enkel op die Gentse Feesten te spelen, maar gaat de voorstelling toeren. Toen Pieter Van Nieuwenhuyze definitief inscheepte naar Amsterdam, kwamen Nando Tilkin en Steven Colombeen hem mee uitzwaaien op de kaaien en werden zo alternerend de nieuwe vierde matroos.

Deze voorstelling is een samenwerking van het Vermeylenfonds, dat vandaag ook zijn 40-jarige bestaan viert, en Buren van de Abdij. We verwachten veel volk dus op tijd komen is de boodschap… vol=vol