Laden Evenementen

Deze namiddag zijn we zeer verheugd om de geweldige singer/songwriter Sophia Ammann terug op het herbergpodium te ontvangen. Sophia brengt vandaag veel nieuw eigen werk, maar allicht mogen we ons ook verwachten aan een aantal mooie Leonard Cohen vertolkingen.

Sophia Ammann is een belgische singer songwriter met Canadese roots. In het verleden frontvrouw van band Little Dots, vandaag zangeres bij Ansatz Der Maschine en de voorbije jaren getourd met een project rond Leonard Cohen. Van jongs af aan voelde Leonard Cohen zijn muziek voor Sophia aan als thuiskomen. Op eigen wijze brengt Sophia het werk van Cohen weer tot leven, onderweg leert ze samen met het publiek Leonard zijn mooiste liederen nog meer appreciëren.

Het werk van Cohen is en blijft een inspiratiebron bij het schrijven van haar eigen muziek. Klaar om haar eigen weg uit te tekenen komt ze binnenkort met haar solodebuut. Sophia brengt eigenzinnige indie nummers die een verhaal vertellen, met folk en country invloeden. Ze heeft een rijke beeldtaal en laat zich voor haar teksten graag inspireren door het magisch realisme.

Enkele veelzeggende quotes:
“She’s a strong songwriter and stunning singer who brings a vitality to Cohen’s work, and can melt your heart with her own songs as well.” – Kelly Nakatsuka, Artistic Director Island Folk Fest, Vancouver Island.

“De muziek van Little Dots komt zachtjes binnen, maar wél met een bedwelmend effect. De stem van Sophia Ammann is daartoe de sleutel en roept de geest op van Leslie Feist.” – Kurt Overbergh, Artistiek Directeur AB, Brussel