Laden Evenementen

Het rouw-en verliescafé draait rond ont-moeten. Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. Niks moet. Je kan ook gewoon komen luisteren en een glaasje drinken.

Je krijgt (h)erkenning. Er zijn lotgenoten. Of je wordt in je omgeving geconfronteerd met iemand die een verlies lijdt. En dan kan je wel wat tips gebruiken. Het Rouw- en verliescafé komt vier keer per jaar samen telkens rond een ander thema. Voor dit rouwcafé kozen we voor het thema ‘Rouw bij diagnose kanker’ en is onze spreker Ingrid Demeester.

Rouw bij diagnose kanker

Ingrid is 42, gehuwd en mama van 4 als ze in 2018 haar kankerdiagnose krijgt. Daardoor veranderde haar leven compleet. Tijdens de behandeling ging haar focus volledig naar genezen, naar overleven. Ingrid neemt ons mee in haar verhaal. Een proces van verlies, ziekte, angst, maar ook mooie momenten van intense dankbaarheid. Dankbaarheid om het leven zoals het nu is. We horen wat haar daarbij heeft geholpen, wat haar de kracht gaf en wat bijzonder moeilijk was. De verwerking van het nieuws, het gevecht met de ziekte en de gevolgen van de behandeling inspireerden haar om samen met vrijwilligers, sponsors en dienstverleners een veilig nest uit te bouwen voor lotgenoten en de mensen die ze graag zien. Zij is de oprichtster van Villa Zomernest. Een in- en doorloophuis voor mensen met en na kanker en hun naasten.

Voor meer info: lief.hanssens@gmail.com
Iedereen is welkom op deze activiteit, maar inschrijven is aanbevolen. Dit kan door een mailtje te sturen naar lief.hanssens@gmail.com

www.rouwenverliescafe.org