Laden Evenementen

Het rouw-en verliescafé draait rond ont-moeten. Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. Niks moet. Je kan ook gewoon komen luisteren en een glaasje drinken.

Je krijgt (h)erkenning. Er zijn lotgenoten. Of je wordt in je omgeving geconfronteerd met iemand die een verlies lijdt. En dan kan je wel wat tips gebruiken. Het Rouw- en verliescafé komt vier keer per jaar samen telkens rond een ander thema. Voor dit rouwcafé kozen we voor het thema ‘Heb je last van rouw? Over verlies, verdriet, rouw en troost’ en is onze spreker Tine Top.

Heb je ook last van rouw?
Over verlies, verdriet, rouw en troost

Verlies sluit niemand uit en toch is onze samenleving niet altijd mild voor kwetsbaarheid, pijn en verdriet. Zonder schaamte zeggen we ‘Ik heb last van stress’. Maar waar is er aandacht, tijd en ruimte voor verlies en rouw? Zou het niet fijn zijn als we met hetzelfde gemak konden zeggen ‘Ik heb last van rouw’?

Tine Top, rouw- en verliesbegeleider en bezieler van ‘De Troostzolder’, vertelde in dit café over verlies en rouw, hoe dit een impact heeft op heel ons leven, wat iemand die rouwt (niet) nodig heeft, hoe we kunnen helpen en ondersteunen en hoe we zo kunnen bijdragen aan een nieuwe, warme rouwcultuur.

Voor meer info: lief.hanssens@gmail.com
Iedereen is welkom op deze activiteit, maar inschrijven is aanbevolen. Dit kan door een mailtje te sturen naar lief.hanssens@gmail.com

www.rouwenverliescafe.org