Laden Evenementen

Joepie! Vanavond hebben we buurman Erik en zijn band Moustash op het podium van Herberg Macharius. Zet je schrap voor wat uitbundige polderpunk en vuil feestgedruis!

De muziek die Moustash maakt is voornamelijk beïnvloed door ska, gypsy jazz en Frans chanson. Concreet betekent dit onder meer: Django Reinhardt, Georges Brassens, La Rue Kétanou, Babylon Circus, Renaud, De Kift, De Nieuwe Snaar, Luis Mariano. Behalve de bovengenoemde genres, vind je in de muziek van Moustash ook invloeden van shuffle, rock-‘n-roll, balkan, bossanova en reggae.

Het recept? Neem een kwart liter enthousiasme, een halve kilo boem-patat, een theelepel zou’t wel een feestje kunnen worden en een Frans brood. Leg het witloof op de vensterbank en hang de broccoli aan het plafond. Verkruimel het Frans brood en rasp de kaas. Meng alles met een accordeon-mixer, snij het mengsel in lange repen met een vlijmscherpe gitaar-rif, en hang deze even te drogen aan de contrabas. Verwarm intussen de trommels op 250°C, en leg alles in een cajon op een bedje van trompet. Laat alles gedurende 75 minuten aanbranden, terwijl je de horlepiep danst: Hoppa! Hier is Moustash!

Moustash is:
Erik Lievens: Zang, gitaar & accordeon
Maarten Vanhoucke: Zang, accordeon & trombone
Tom Deman: Contrabas
Günther Biesbrouck: Percussie & drums
Koen Eeckhout: Trompet & zang

Belangrijk! Er zijn onder de huidige omstandigheden maar een beperkt aantal zitplaatsen in Herberg Macharius… vol=vol. Wil je zeker zijn dat je erbij bent stuur dan een mailtje naar herbergmacharius@burenvandeabdij.be en reserveer een plaats.

We gaan voor de muzikanten met de hoed rond 😉

We volgen de horecaregels in Herberg Macharius (scan, mondmasker bij verplaatsing in de ruimte, max. zes personen per tafel)