Laden Evenementen

In het kader van ‘Meditatieve Praktijken’ – een initiatief van de yoga groep van de Buren – is er op zondag 3 oktober om 15 u een Stilte namiddag in de refter van de Sint-Baafsabdij. In de sacrale ruimte van de refter zal Ludwina Huyghebaert, buur van de Buren van de Abdij, spreken over innerlijke stilte n.a.v. haar nieuwe boek: Oneindig Verlangen. De stem van Stilte. Seraphine Stragier is celliste. Met haar meditatieve muziek op cello en harp neemt ze je als vanzelf mee naar innerlijke stilte. Seraphine gaf al eerder een ‘ligconcert’ in de abdij.

We willen allen gelukkig zijn. We doen ons best ons leven lang en we hopen straks gelukkig te zijn als we een of ander doel hebben bereikt, een toffe job, een lieve partner, veel succes, een goede gezondheid, een mooi huis enz… Maar uit ervaring weten we dat dit gevoel van geluk weer snel kan verdwijnen.
We zoeken in de buitenkant terwijl geluk binnen in ons te vinden is. Hoe kunnen we in innerlijke vrede zijn, hoe kunnen we innerlijke rust vinden onafhankelijk van uiterlijke omstandigheden?

Wat is die innerlijke stilte? Die stem van stilte? Meestal is het heel druk in ons hoofd, druk door allerlei gedachten, herinneringen, verwachtingen, aannames, interpretaties, twijfels, angsten, emoties … We willen, moeten, hopen, verwachten en controleren zoveel. Hoe kunnen we de stem van stilte horen en ons door die innerlijke stilte laten inspireren in ons dagdagelijks leven?