Laden Evenementen

Hot Dog Nights in Herberg Macharius. Vanavond verwelkomen we Zonen met Vaders op het herbergpodium. Het idee? We openen de herberg al om 17u voor het aperitief… vanaf 18u serveren we hotdogs, ook vegetarische, en rond 20u starten we met het concert.

Zonen met vader speelt graag, met muzikale genres én met woorden. Het zevenkoppig collectief uit Gent houdt van binnen en buiten de lijntjes. Trompet, saxofoon, samenzang, elektronica, synths, zachte en ontregelende gitaren versmelten tot een boeiend en eigentijds poporkest. Noem het ondergrondpop.

De komende twee jaar werkt Zonen met vaders aan nieuwe muziek. En die laten ze live rijpen bij ons. Aangevuld met een grote greep uit een al rijk repertoire. Verwacht je aan een intens, meeslepend concert.

Sinds 2016 werkt Zonen met vaders aan integere en avontuurlijke songs.Twee EP’s (‘Open & dicht’ – 2017, ‘Liefde?’ – 2021) zijn sprekend voor die ontdekkingstocht. Het album ‘Ogen voor een andere blik’ kwam er in 2020 in eigen beheer na een succesvolle crowdfunding met bijdragen van bijna driehonderd fans. In 2022 behaalden ze de finale van een sterke editie van de Nekka-wedstrijd en wonnen er de publieksprijs.

Het album kreeg enthousiaste reacties van de pers:

“Eén van de ontdekkingen van het jaar!” (Het Nieuwsblad)

“Dit is het soort songs dat over dertig jaar zou moeten opduiken in de Lijst der Lage Landen, maar ook van het soort dat de laagjes maar mondjesmaat prijsgeeft.” (Damusic)

“We zetten ze graag tussen toppers als Eefje de Visser, Spinvis, Yevgueni, horen er soms nostalgische vleugjes van Herman Van Veen in, maar evengoed van Arbeid Adelt!” (Luminous Dash)

ps: we gaan met de hoed rond… vergeet je niet wat cash mee te brengen? 😉