Laden Evenementen

Vanavond presenteren we de splinternieuwe wandelgids ‘Honger naar Gent’ geschreven door Dirk Holemans en Noël Callebaut. Een stad kan je niet opeten, maar met de blik op voeding kan je ze wel op originele wijze leren kennen. Want in elke periode moeten haar inwoners en bezoekers dagelijks voorzien worden van spijs en drank.

Het is vanuit die bijzondere invalshoek dat Dirk Holemans en Noël Callebaut de bijzondere wandelgids Honger naar Gent schreven, die je van Gent laat proeven en genieten. Twee mooi uitgestippelde wandelingen laten je de stad kennen tijdens vroegere bloeiperiodes: de late middeleeuwen, met de veertiende eeuw als hoogtepunt, en de negentiende-eeuwse Arteveldstad, wakker geschud door de industriële revolutie.

In beide periodes heeft het systeem van voedselvoorziening de stad mee vormgegeven. Want een stad voeden zonder koelkast of vrachtwagen, vergt een andere organisatie dan vandaag. Ontdek hoe middeleeuws Gent elke dag bijna zeventigduizend monden voedde, en waar de levensmiddelen toekwamen en aan de man werden gebracht. Of wandel op de plek waar nog niet zo lang geleden een groot slachthuis stond als teken van moderniteit en vooruitgang. Een ding is zeker, je zal van deze wandelgids die op deze avond wordt gelanceerd, alleen maar meer honger krijgen naar Gent.

Uiteraard is het boek deze avond te koop voor het zeer billijke bedrag van 18€. En als je vanavond niet tot in de Herberg geraakt… Het boek is ook verkrijgbaar via de betere boekhandel en online op www.dirkholemans.be

We houden het veilig en controleren jullie Covid Safe Pass.