Laden Evenementen

Buurman Raphael Becker werd in 1997 geboren te Sondershausen (Duitsland), als zoon van een Bulgaarse pianiste, Elisaveta, en een Duitse cellist, Hans-Ludwig uit de Ossenstraat. Opgroeiend in een familie van professionele klassieke muzikanten werd zijn talent, het enthousiasme voor muziek en het bespelen van verschillende instrumenten al op zeer jonge leeftijd ontdekt en ontwikkeld.

Van zijn grootvader kreeg hij vanaf zijn zesde les in percussie en slagwerk. Verder gaf zijn moeder hem continue pedagogische begeleiding bij het pianospel. In deze intense tijd ontwikkelde Raphael een sterke passie voor de klassieke muziek en besloot hij op 16-jarige leeftijd naar Antwerpen te gaan waar hij aan ‚ÄúDe Kunsthumaniora‚ÄĚ pianolessen van Nicolas Callot kreeg. Ook volgde hij lessen als jong talent op het conservatorium waar hij het vak kamermuziek kreeg van o.a. Wietse Beels en Annelien van Wauwe. Vandaag studeert hij zijn master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Sergei Edelmann.

Naast vele reeds voltooide concerten, speelt Raphael jaarlijks op het Arte Amanti Festival in Vlaanderen. Nam hij deel aan de International Summer Academy Cervo (Itali√ę) en deed zijn eerste orkest ervaring op met het orkest van ‚ÄúDe Kunsthumaniora‚ÄĚ waarmee hij o.l.v. Edwig Abrath in de Amuz concerteerde.

Bij de IYTMC-competitie was hij een van de finalisten en verder ontving hij vele masterclasses van pianisten zoals: Ian Fountain, Frank Peeters, Henri Sigfridsson, Lucas Blondeel, Jan Michiels, Daniel Blumenthal, Eleonora Josiovitch en anderen.

Raphael speelt vandaag Van Beethoven en Liszt… het wordt genieten!