Laden Evenementen

Ons traditionele Midzomer concert in de refter van de Sint-Baafsabdij in samenwerking met De Centrale en Historische Huizen Gent. Toasaves is een Belgisch muziekcollectief met fascinatie voor archaïsche Vlaamse volksliederen en de verhouding tot Oude Muziek en Oosterse muziek.

Op hun eerste album “Zwerver” (op het Muziekpublique label) vertrekt Toasaves vanuit de composities en het Groot Liedboek van Wannes van de Velde (1937-2008), de zanger-artiest die in zijn thuishaven Antwerpen de oudste bewaard gebleven ballades en litanieën nieuw leven inblies.

Toasaves is fonetisch en betekent “thuishavens” in de Antwerpse tongval, kosmopolitische stad waar Wannes als jongeling al snel in contact kwam met allerlei culturen die via hun taal, geschiedenis en muziek hun stempel drukten op zijn denken en muzikale queeste. Het album werd een eclectische dialoog met het Oosten die aansluit bij de nomadische geest en de openheid van Wannes van de Velde en onthult en versterkt de oerkracht van de oude muziekrepertoires.

Bezetting:
Tristan Driessens: oed, lavta, zang, concept, artistieke leiding
Raphaël De Cock: zang, doedelzak, ullean pipes, mondharp
Harald Bauweraerts: draailier, zang
Miriam Encinas: santur, percussie, fluiten, vedel, dilruba

Voor meer info en tickets… volg deze link naar de website van De Centrale