Laden Evenementen

Yoga is een oude praktijk van ademen, bewegen en mediteren die in India ontstond. Tegenwoordig wordt yoga in heel veel landen bedreven. Yogaklassen voor verschillende leeftijdsgroepen zijn in vele landen beschikbaar in diverse studio’s en scholen. Op deze dag gaan we een stap verder dan een yogasessie en beleven een yogadag in het oudste gebouw van Gent, de refter van de Sint-Baafsabdij.

We voorzien verschillende sessies. Er is telkens een korte pauze tussen de sessies zodat mensen makkelijk kunnen aansluiten of onderbreken tijdens de dag.

Schema:
09:15 – 09:45 Ademen en Meditatie
09:45 – 10:00 Pauze
10:00 – 11:00 Sessie met Yoga Houdingen
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 11:45 Yoga Nidra (yogische slaap)
12:00 – 13:00 Lezing en gesprek
13:00 – 14:00 Lunch met potluck

De sessies worden geleid door Shweta Bhanot die al vanaf prille leeftijd yoga meemaakte als vast onderdeel van haar dagelijkse leven. Sinds 2014 is Shweta hoofdleraar bij de Yogalife Lerarenopleidingen. Shweta is gespecialiseerd in Hatha yoga, Yoga Nidra, en Meditatie. Pankaj Sharma kwam pas tot yoga in zijn tijd als student bio-ingenieur in Delhi. Hij leidt de sessies van de yogagroep van de Buren van de Abdij.

Het gesprek behandelt diverse thema’s. De relevantie van yogafilosofie voor een goede yogapraktijk. De huidige yogapraktijk en zijn wereldwijde populariteit. Hoe die globale praktijk yoga kan veranderen? Wat is het effect van yoga op jonge leeftijd? De historiek van yoga en het onderscheid met andere fitness routines.

De Yogadag gaat door in de Sint-Baafsabdij, ingang langs de Spanjaardstraat, 9000 Gent

We werken op basis van een vrijwillige bijdrage (richtprijs 10 euro) die aan een goed doel, De Sluis/Onze Thuis, in de wijk wordt geschonken.

Inschrijven is wenselijk. Dat kan via dit online formulier