Laden Evenementen

Na de eerste editie in oktober 2021 verkennen we in onze tweede wijkboswandeling het groen in de wijk Macharius-Heirnis- Visserij op het hoogtepunt van de lente. We starten in het Coyendanspark, bij Herberg Macharius, voor een toer langs grote en kleine privétuinen, sommige van onze parken en parkjes en het wat mysterieuze ‘eilandje’ in de Schelde aan de zuidkant van onze wijk. De wandeling van ruim vier kilometer brengt je op plaatsen die je nog nooit hebt gezien, maar waar je misschien dikwijls langskomt.

De tocht geeft ons tevens een indruk van het groen, van het “verborgen bos” in onze wijk – een belangrijk gegeven in een tijd waarin klimaatverandering de stad vaak danig verhit.
De wandeling kadert in ons project ‘Wijkbos’ waarmee we het herbebossingsproject, Faja Lobi van onze buurman Jurgen Heytens in Congo steunen. Jurgen heeft intussen al meer dan 6.000 hectaren bos aangeplant en stelt daarbij honderden mensen te werk. Met het wijkbos beoogt de wijk Macharius-Heirnis om 25.000 euro voor herbebossing en boslandbouw bijeen te brengen. De teller staat intussen op ruim 21.000 euro, mede dankzij subsidies van stad Gent.

Onze ‘wijkboswandeling’ kadert in die inspanning: daarom vragen we aan deelnemers aan de wandeling om tien bomen ofte vijf euro te betalen. Kinderen onder de twaalf mogen gratis mee, al mogen ze ook betalen als ze dat willen. Onze planeet wordt immers almaar warmer en bomen planten helpt om dat proces af te remmen. Tijdens de wandeling is er op een halteplaats in de Forelstraat, bij Arnold en Ria, voor de liefhebbers ook koffie en taart te verkrijgen tegen een kleine vergoeding (en ook weer ten bate van het project).

Praktisch:
Om het toezicht op de diverse privétuinen eenvoudig te houden, wandelen we in drie groepen die respectievelijk om 14u, 14u30 of 15u vertrekken aan de Herberg Macharius, Coyendanspark 1, 9000 Gent. De wandeling duurt 2.5 à 3 uur,

Mogen we je vragen om je HIER in te schrijven in een van die groepen? Elke groep wordt vergezeld door een van onze begeleiders die de route kent en ook wat uitleg kan geven bij sommige van de plekken die we bezoeken.