Laden Evenementen

Buren van de Abdij en Historische Huizen Gent nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening van de expositie ‘Things you find’: A pictorial journal of a long walk from Gent in Belgium to Santiago de Compostella in Spain.

De boeiende ‘Things you find’ wanneer je onderweg bent, al helemaal wanneer die weg de Camino naar Santiago de Compostella is. Henk Mol stapte en documenteerde deze tocht. Zijn beeldverslag is gedurende de hele zomer te bezichtigen in de refter van de Sint-Baafsabdij.

Henk startte in juli 2014 bij de ‘caminoschelp’ aan de Sint-Jacobskerk in Gent om de Camino naar Santiago de Compostella te stappen. Op zijn tocht maakte hij kleine fotootjes die hij bijhield op zijn reisblog. Het resultaat is een inspirerend reisverslag met foto’s die je meenemen op een onvergetelijke wandeltocht vol verwondering en reflectie. Een prachtige match met de site, die als vanzelf aanzet tot verstilling.

Het openingsmoment van deze expositie is op woensdag 19 juni om 19:30 in de refter van de Sint-Baafsabdij. Fernant Zeste zorgt voor de muzikale omlijsting met een nieuwe instrumentale compositie. Allen welkom!

Openingsuren Sint-Baafsabdij: Iedere vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14:00 en 18:00