Laden Evenementen

DIT CONCERT IS VERPLAATST NAAR HERBERG MACHARIUS.  Altalaplana is een Galicisch duo bestaande uit Xurxo Fernandes en Pedro Lamas. Hun artistieke benadering combineert traditie en innovatie, waarbij elementen van traditionele Galicische muziek worden vermengd met moderne arrangementen en invloeden uit andere muziekgenres. De groep valt op door zijn vermogen om populaire stukken te herinterpreteren met nieuwe perspectieven, terwijl ze een sterke verbinding behouden met de Galicische cultuur en identiteit.

Xurxo Fernandes, bekend om zijn vocale expressiviteit en veelzijdigheid als performer, brengt een onderscheidende vocale stijl naar de groep die de unieke instrumentatie van Pedro Lamas aanvult.

Pedro Lamas wordt erkend als een meester op verschillende traditionele Galicische instrumenten, zoals de doedelzak en andere blaasinstrumenten, en biedt een rijk en complex geluid aan de composities van het duo.

Altalaplana is veel meer dan een muzikaal project; het is een instrument voor het behoud en de revitalisering van het Galicische muzikale erfgoed, dat het steeds bij nieuwe doelgroepen brengt, zowel lokaal als internationaal. Hun muziek, vol emotie en authenticiteit, weerspiegelt de diepe liefde die de leden hebben voor het land en de cultuur van Galicië.

Het Midzomerconcert 2024 wordt georganiseerd het kader van ULTREIA!, de “Camino maand” van de Buren van de Abdij.

Voor meer info en tickets: https://www.decentrale.be/nl/agenda/muziek/altalaplana-.-xurxo-fernandes-en-pedro-lamas

vvk: € 10
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 7
adk: € 13
UitPas kansentarief: € 2,60