Laden Evenementen

Wat gebeurt er als The Velvet Underground haasje over speelt met Tom Waits en op een pint getrakteerd wordt door Jeff Buckley? Dan krijg je een band als The Hand Electric. Songs met een bluesy ondertoon, met hier en daar wat fluwelen angels.

In het leven van Jannes De Schrijver ontstaan betekenisvolle dingen in the wink of an eye. Een fractie van een seconde – of eens goed niezen – en ineens slingert het pad naar links in plaats van rechts. Robert Frost zou er poëzie over kunnen schrijven. De Schrijver is geen onbekende in het Gentse bluesmilieu. Zijn stem en tokkel raken waar het geen zeer doet, al krast hij wel zachtjes tere plekken bloot. Een laagje weg, recht naar het hart. Mensen die zijn muziek horen, vinden dat wijs.

In het voorjaar van 2022 verzamelt Jannes een aantal mensen om zich heen. Hun namen laten uitschijnen dat ze verwant zijn: Jannes. Sanne. Sam. Sven. Ergens in een parallel universum loopt een heel trotse moeder rond, want bij het eerste akkoord dat ze deelden, toonde het lot zich heel inschikkelijk. Wat gebeurde bracht loutering. Of toverde toch een brede glimlach op de gezichten.

Er zit wat eelt op de angelieke stem van Jannes De Schrijver. Sanne De Wever kleurt het geheel mooi in met gitaar en soundscapes. Sven De Potter en Sam Van Ingelgem zorgen voor een swingend-groovende onderlaag. Statisch is de elektriciteit, open de hand.

Jannes De Schrijver: zang & gitaar
Sam Van Ingelgem: bas
Sanne De Wever: gitaar & soundscapes
Sven De Potter: drums