Laden Evenementen

Dat een groot verlies veel verdriet meebrengt en een lange periode van rouw, weten we allemaal. Maar dat verlies ook een grote invloed heeft op je fysieke conditie en je energieniveau, daar staan we te weinig bij stil. Toch ervaren veel rouwende mensen allerhande lichamelijke klachten: grote vermoeidheid of slapeloosheid, niet kunnen eten, hyperventilatie, spanningspijnen, ziektes die erger worden of weer de kop opsteken, enzovoort.

Rouwen doet pijn en niet alleen emotioneel, de fysieke pijn toont dat ook je lichaam rouwt en iets te vertellen heeft over omgaan met verlies. Het is goed om daaraan de nodige aandacht te geven, want je lichaam voelt dikwijls beter dan jijzelf wat je nodig hebt en is onmisbaar voor het beleven en integreren van je verlies.

Caroline Steensels is master in de psychologie en pedagogiek en holistich therapeut. Ze kijkt ruimer dan de klassieke gesprekstherapie en focust in haar lichaamsgerichte begeleidingen op zachte bewegingen. Die doen je – ondanks stress, angst en trauma – opnieuw de verbinding met je lichaam voelen en beleven. Met zachtheid en zachtmoedigheid zoekt zij om de gouden draad naar je eigen kracht vrij te maken en een manier te vinden om de pijn van je verlies te hanteren.

In dit rouwcafé vertelt Caroline over hoe je lichaam altijd meerouwt en deelt ze graag enkele oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Mola Movado | Beleef de verbinding met je lijf www.molamovado.be

Inschrijven vooraf mag via een mailtje naar Lief Hanssens: lief.hanssens@gmail.com
We werken met vrije bijdrage.