Laden Evenementen

Het rouw-en verliescafé draait rond ontmoeten. Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. Niks moet. Je kan ook gewoon komen luisteren en een glaasje drinken. Vanavond verwelkomen we in het Rouw-en verlies café gastspreker Pieter Deknudt, oprichter van de vzw Reveil.

Toen Pieter Deknudt een vriend verloor, besloot hij om een lied te spelen aan zijn graf en het project Reveil te noemen. Enkele jaren later organiseren bijna 1 op de 2 Vlaamse gemeenten een zogenaamd Reveil troostconcert op 1 november, en dit jaar staat een opstart in enkele andere Europese landen op de agenda. Lokale singer-songwriters, fanfares, dichters, dansers, beeldend kunstenaars en vertellers brengen er een ingetogen eerbetoon aan de overledenen rond zonsondergang.

Reveil bouwt aan een warmere rouwcultuur en brengt ondertussen o.a. ook troostproducties voor gemeenten, Reveil Talks, een tijdschrift, een livestream Slotmoment op Radio2 en VRT MAX vanuit een jaarlijks variërende ‘Troosthoofdstad’, een verhalenbank waar iedereen een verhaal kan achterlaten…

Pieter Deknudt is papa van twee zoontjes, oprichter van vzw Reveil, singer-songwriter bij de band Zinger, muziekprogrammator bij Uzien Deerlijk, TED Talk speaker, en van opleiding vertaler-tolk. Bezige bij. Ziet graag mensen.
Bijkomende info www.reveil.org