Laden Evenementen

Naar aanleiding van de expo ‘Things you find’ in de refter van de Sint-Baafsabdij organiseren Buren van de Abdij een aantal intieme gespreksmomenten over de Camino de Santiago en andere pelgrimages. Wat gebeurt er met een mens als hij maandenlang op stap is…

De expo ‘Things you find’ vertelt het verhaal van een lange staptocht van Gent naar Santiago de Compostela die Henk Mol in 2014 maakte. De installatie roept verwondering en nieuwsgierigheid op. Tijdens de opening bleek al snel dat er zich ook een heleboel vragen aandienden.

Tijdens de serie gesprekken in juli, augustus en september zal Henk al jullie vragen beantwoorden en uitleg geven bij de expositie. Tussendoor brengt Jef Vanlangendonck verhalen uit zijn boek ‘Voorbijganger’. De voorbijganger als metafoor voor het leven. Jef begeleidde voor vzw Oikoten meerdere malen jongeren die op zoek waren naar hun plek in de wereld. Vaak eindigden de maandenlange voettochten in Santiago de Compostela.

De plaatsen voor deze gespreksmomenten zijn beperkt, het is dus aangeraden dat je je inschrijft via het formulier achter deze link.

ps: De gespreksmomenten zijn gelijkaardig in opzet en inhoud. Uiteraard wordt een deel van de inhoud bepaald door de vragen die er door de bezoekers gesteld worden… zo worden ook deze gesprekken unieke ’tochten’.