Laden Evenementen

Vanavond begroeten we Peter Boone en Fran Devos, ‘Peter en de Vos’, op ons herberg podium. Verwacht je aan een concert met Nederlandstalige pareltjes die stilistisch balanceren tussen, pop, rock en jazz.

Al meer dan vijfendertig jaar speelt Peter zijn muziek op talloze podia en neemt ook eigen composities op in zijn studio. Hij werkte reeds met zo ongeveer iedereen samen en nu dus ook met de Vos. De songs van Peter, nu eens vrolijk en sarcastisch, dan weer somber en mijmerend, zijn niet binnen één genre te categoriseren. Met de Vos gaat hij voluit voor Nederlandstalig.

Fran liep en fietste al een tijdje zingend door de straten toen Peter Boone haar op een dag via Facebook vroeg of ze zong. Ja dus. En niet zo maar een klein beetje. Ze nam het zingen zelfs heel serieus, volgde zanglessen en hield er,  tot grote ergernis van haar drie kinderen, nooit mee op. Ook schrijven doet ze graag. Dus toen Peter haar na een jaartje samen zingen vroeg om Nederlandstalige teksten te schrijven begon ze er meteen aan. Ondertussen schrijven ze samen. Want ja, ook dat is leuker met twee!

“De muziek is aanstekelijk, jazzy, alsof het zich van het tijdsgewricht niet aan wil trekken, over de grenzen van de tijd wil reiken. Dat lukt al, maar het zijn toch vooral de teksten die opvallend zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel lieflijk, maar als je goed luistert dan hoor je toch wel iets anders, rauwe randjes om de woorden, zinnen die teleurstelling over het leven verraden en die het ook moeilijk maken om weer een nieuwe liefde te beginnen, om weer iemand te kunnen vertrouwen. Het is levensjazz.” – Frits Spits