Laden Evenementen

Op 19 september organiseren Buren van de Abdij en Cluster samen ‘Partout’. Maar liefst twee groepen geven het beste van zichzelf in het Coyendanspark.

Buren van de Abdij zorgt er al jarenlang voor dat de site rond het Coyendanspark een fijne plek is voor iedereen. Ze organiseren bovendien vele activiteiten in herberg Macharius, een sociaal culturele ‘hub’ die in het teken staat van ontmoeten en verbinden.

Cluster is een collectief van artiesten die niet meer te vatten is onder één of twee labels. Zij wil deze muziek een volwaardige plaats geven in het huidige muziekaanbod. Via Cluster slaan componisten en muzikanten de handen in elkaar.

Programma

15u: TRIO LAMI
Trio Lami brengt een variatie aan muzikale talen en stijlen. Composities van Osama Abdulrasol worden afgewisseld met Franse melodieen en tradiotenele nummers. De muzikanten creeeren zo een nieuwe muzikale wereld, waar grenzen vervagen.
Met: Osama Abdulrasol (composities, qanun), Lode Vercampt (cello), Helena Schoeters (zang)

17u30: LES CHANCARDS
Fluitiste Juliette Ferreira en accordeonist Jonas Malfliet delen een passie voor muziek, en hebben vooral veel goesting om samen te spelen. Zij met Portugees-Franse roots, hij afkomstig uit het Waasland… door een gelukkig toeval kwamen ze elkaar tegen op een jamsessie in Brussel. Ze houden van vrolijke melodieën, toffe balkangrooves en pakkende liedjes uit alle hoeken van de wereld. Echte chançards vinden ze zichzelf, en dat gevoel willen ze dan ook graag met u delen.