Laden Evenementen

Vanavond gaan we in gesprek met Marc Heughebaert, voorzitter van Thuispunt (voormalig WoninGent).

In 2019 werd Marc Heughebaert na een lange loopbaan als groen politicus voorzitter van WoninGent, intussen Thuispunt, de sociale huisvestingsmaatschappij van Gent. De maatschappij verhuurt op dat moment 9.000 sociale woningen, waarvan evenwel 40 procent uitgeleefd of verouderd… Tegelijk wachten 7.000 mensen al jaren op een sociale woning. Heughebaert noemt Thuispunt, de nieuwe Gentse gefusioneerde huisvestingsmaatschappij met intussen 11.000 sociale woningen, “veruit de voornaamste systeemspeler op de Gentse woonmarkt. ” Vraag is hoe ze helpt een antwoord te vinden op de grote woonuitdagingen in onze stad.

We spreken met Marc over zijn visie op het wonen in Gent (en Vlaanderen), en hoe Thuispunt al of niet de sociale woonnoden kan beantwoorden, nu en in de toekomst. Waarom zullen er, net als in 2012 en 2018, ook aan het einde van deze bestuursperiode, ondanks alle goede voornemens, minder sociale huurwoningen zullen zijn dan bij het begin?

De avond wordt georganiseerd door het Gentse BBC-netwerk, het Gentse netwerk van Buurtinitiatieven, Burgercollectieven en Commons. Diverse BBC’s nodigen ‘hun’ mensen uit om Marc de vragen te stellen die leven in hun omgeving. We zitten voor een eerlijk gesprek samen rond de tafel.