Laden Evenementen
KASKcinema, Kuru  en Buren van de Abdij slaan op Frankenstein-achtige wijze de handen in elkaar voor een Night of the Horror die u nog lang zal bespoken. De stenen wandelgangen en ijzige winden van de Sint-Baafsabdij worden voor één avond omgetoverd tot een sinistere filmtempel die een duivelse double bill aan nachtmerrievoer serveert.

 

20:30 | Saint Maud (Rose Glass, VK, 2019, 84’)
Saint Maud, de debuutfilm van schrijver-regisseur Rose Glass, is een sinistere en onverschrokken originele visie op geloof, mentale gezondheid en de zoektocht naar verlossing in een gedoemde wereld. De heilige Maud uit de titel is een onstabiele verpleegster op de palliatieve die geobsedeerd raakt door het redden van de ziel van haar stervende patiënte. Gesteund door Goddelijke signalen probeert ze haar patiënte tot inkeer te brengen van haar ongeloof. Deze verontrustende mix van religieuze horror en psychologische thriller ontspoort tot een viscerale afdaling in de waanzin die zowel weet te beklijven als beroeren.

 

22:30 | The Beyond (Lucio Fulci, Italië, 1981, 87’)
The Beyond is een cult griezelfestijn uit de bloederige palmen van Italiaans genrefilmer Lucio Fulci. Wanneer de vastberaden Liza Merrill een oud hotel in New Orleans erft en van plan is het pand te renoveren, blijken duistere krachten onder het stof te schuilen. Vreemde gebeurtenissen en verontrustende verschijningen stapelen zich op tot het duidelijk wordt dat de luxueuze hotelkamers een poort naar de hel verbergen. Deze mix van gotische horror en giallo sleurt je surreële droomlandschappen in, waar menselijke oerangsten botsen met het onbegrijpelijke.

 

Tickets: 6€ en 4€ (reductietarief)
Voor meer info en tickets: KASKcinema