Laden Evenementen

Op zaterdag 7 mei 2022 is het eindelijk weer zover. Het jaarlijkse wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand (#15) is terug in ‘normale’ doen, met dat verschil dat er een extra dimensie wordt toegevoegd, een fusie met het lentefestival Hıdırellez.

Turkse gemeenschappen over de hele wereld vieren met Hıdırellez het begin van de lente. Hıdırellez is de Turkse naam voor het lentefeest, maar de traditie komt voor onder verschillende namen bij verschillende bevolkingsgroepen. Onder andere bij de Roma, in de Balkan en in Centraal-Azië bestaan sterke Hıdırelleztradities en ook heel wat Gentenaren met een migratiegeschiedenis vieren dit feest, al dan niet uitbundig.

‘Les Goûts de Gand meets Hıdırellez’ blijft een gratis stadsfestival en is een unieke gelegenheid waar je kan genieten van wereldse muziek op kleine, grote, charmante en intieme locaties.

In Herberg Macharius:
14:00 Café La Humedad ft. Marquito Velez
18:00 Lady Blaxx invites Jueles

In de Sint-Baafsabdij:
18:30 Mohammad Ghavihelm en Pouyan Biglar
20:00 Thierry ‘titi’ Robin & Mehdi Nassouli

Verder op het programma… Latino Dance, De Liedjestovenaar en de Magie Van Marokko (4+), Zeynep Bakşi Karatağ, Yelemani Trio ft. Wassa Kouyaté, Constanza Guzmán meets Orion Morales, Ritmo Latino Band, Podium Panache presents Slam Poetry, Kolektif İstanbul, DJ Pacha, Elly Aerden & Jan Van Rossem, Steven H & Fernant Zeste, The Chai Connection, Le Global & Zonatan Dembele invites (?) ft. Zouratie Kone.

Bekijk/download hier de programmafolder