Laden Evenementen

Lauden bij valavond. Met deze twist op de liturgische traditie presenteren Buren van de Abdij en Historische Huizen Gent een prachtige reeks van vier klassieke concerten tegen het wondermooie decor van de eeuwenoude Sint-Baafsabdij. De stuk voor stuk lokaal ingebedde ensembles brengen elk hun eigenzinnige lofzang op de kracht van klassieke muziek. Zij brengen passie, verbeelding en intimiteit gekoppeld aan muzikaal hoogstaande repertoires.

In 2022 richtte de Belgische violiste Sarah Bayens het Trio Susato op samen met pianist Markiyan Popil en cellist Mikko Pablo. Hun streven is om niet enkel gevestigd repertoire te spelen, maar ook minder bekende stukken uit het verleden en nieuwe hedendaagse muziek. Trio Susato won dit jaar de Publieksprijs en de Supernova kamermuziek van Klara. Dit topconcert is een samenwerking tussen Lauden en Quatre Mains onder het motto ‘Lauden meets Fazioli’.

Geniet in mei, juni, augustus en september van fantastische concerten op een adembenemende plek. Reserveer snel uw plaats! Dit is mogelijk vanaf woensdag 26 juni.
Voor meer info en reservaties: https://historischehuizen.stad.gent/nl/sint-baafsabdij/bezoek/lauden-klassieke-concerten-de-sint-baafsabdij