Laden Evenementen

Lauden bij valavond. Met deze twist op de liturgische traditie presenteren Buren van de Abdij en Historische Huizen Gent een prachtige reeks van vier klassieke concerten tegen het wondermooie decor van de eeuwenoude Sint-Baafsabdij. De stuk voor stuk lokaal ingebedde ensembles brengen elk hun eigenzinnige lofzang op de kracht van klassieke muziek. Zij brengen passie, verbeelding en intimiteit gekoppeld aan muzikaal hoogstaande repertoires.

Gitaarkwartet Four Aces vormt een bijzonder passend slotakkoord voor het CAMINO-weekend dat hetzelfde weekend plaatsvindt in de Sint-Baafsabdij en Herberg Macharius. Het Belgische gitaarkwartet brengt een gevarieerd programma rond de ‘camino’, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, met zowel originele gitaarcomposities als bewerkingen van bestaand repertoire. Het ensemble staat bekend om zijn gedurfde programmering en virtuoze interpretaties.

Geniet in mei, juni, augustus en september van fantastische concerten op een adembenemende plek. Reserveer snel uw plaats!
Voor meer info en reservaties: https://historischehuizen.stad.gent/nl/sint-baafsabdij/bezoek/lauden-klassieke-concerten-de-sint-baafsabdij