Laden Evenementen

Lauden bij valavond. Met deze twist op de liturgische traditie presenteren Buren van de Abdij en Historische Huizen Gent een prachtige reeks van vier klassieke concerten tegen het wondermooie decor van de eeuwenoude Sint-Baafsabdij. De stuk voor stuk lokaal ingebedde ensembles brengen elk hun eigenzinnige lofzang op de kracht van klassieke muziek. Zij brengen passie, verbeelding en intimiteit gekoppeld aan muzikaal hoogstaande repertoires.

Een aantal Gentse conservatoriumstudenten richtte recent het Calliope Septet op met als doel het Septet in Es-groot van Beethoven voor blazers en strijkers in te studeren en uit te voeren. Met dit werk zullen ze dan ook de spits afbijten van de tweede jaargang van onze Lauden-concertreeks. Hierna spelen de muzikanten nog een nieuw werk voor dezelfde bezetting van de jonge componist Vadim Bakker.

Geniet in mei, juni, augustus en september van fantastische concerten op een adembenemende plek. Reserveer snel uw plaats!
Voor meer info en reservaties: https://historischehuizen.stad.gent/nl/sint-baafsabdij/bezoek/lauden-klassieke-concerten-de-sint-baafsabdij