Laden Evenementen

Op zondag 7 mei om 16 uur vallen de zingende duiven van ‘Krop in de Keel’ nog ’s in gezellig binnen in onze herberg Macharius.‘Krop in de Keel’ is een Gents straatkoor. Het bestaat uit een 30-tal buren van de Duifhuisstraat en omliggende straten uit de stationsbuurt. Een eenmalig initiatief bracht hen meer dan 10 jaar geleden samen en niets, ook niet corona, kon hen sindsdien van het samen-zingen afbrengen.

De zangers zijn grotendeels notenblind en zingen met puur-natuurstem. Zangplezier staat centraal. Dirigent Rik Debonne smeedt uit die straatstemmen vierstemmig schoons. In het repertoire weerklinkt vrolijk-­melancholische wereldmuziek, maar ook ondeugende renaissanceliederen, opzwepende balkansound, beklijvende filmmuziek en bevallige bewerkingen van de betere popsong.

Het koor trekt bij zijn optredens de kaart van intieme betrokkenheid met het publiek en van een ongedwongen sfeer: geen ex-cathedra gezang. Zondag 7 mei breekt het koor sinds lang nog ’s uit z’n duivenkot en zingt het een mooie selectie van liederen “zoals ze zijn”.
In de geest van de gezochte betrokkenheid met het publiek, komt er zeker ook een moment dat het publiek op een of andere manier kan meezingen.

Naast de dirigent Rik Debonne, die zelf piano speelt, is de vaste huismuzikant bij optredens, de multi-instrumentalist Johan De Rycke.