Laden Evenementen

Hot Dog Nights in Herberg Macharius. Vanavond verwelkomen we Maite Louisa op het herbergpodium. Het idee? We openen de herberg al om 17u voor het aperitief… vanaf 18u serveren we hotdogs, ook vegetarische, en rond 20u starten we met het concert. na het optreden van Maite mogen we ons verwachten aan een fijne afterparty met DJ Poncho!

De Nederlandse artieste Maite Louisa prikkelt je zintuigen en verleidt je gemoed met stuwende synthpop en weemoedige poëtische teksten op verleidelijke melodieën. Maite Louisa verruilde in 2014 haar geboortestad Den Haag voor muziekstad Gent. Met deze verplaatsing parkeerde ze meteen het visueel kunstenaarschap en stortte zich op de andere passie muziek. Ze ontwikkelde zich als singer-songwriter die muzikaal vertrok vanuit zang & tekst, piano en ukelele. Over de jaren heen groeide dit uit tot een bandproject. Met vier andere muzikanten om zich heen werkte ze aan een eigen geluid en live performance.

Tijdens de pandemiejaren dook Maite terug onder in de homestudio. Het platleggen van de maatschappij gaf haar de tijd om de songs verder te duwen richting een meer elektronisch geluid. Geïnspireerd door FKA Twigs, Sylvan Esso, Joan as a police woman en Jamila Woods experimenteerde ze met loops, samples, synthesizers en beats. Nieuwe muziek werd geboren, oude nummers werden getransformeerd. Met deze demo’s onder de arm trok ze naar de Boma studio om vier singles op te nemen onder de vakkundige leiding van Frederik Segers (bekend van STADT, De Beren Gieren, FULCO en Black Flower).

In 2023 bracht Maite van deze singles ‘(s)Mother’ en ‘Haunting’ uit, begeleidt met zelfgemaakte visuele content. Ook keerde ze in het najaar terug op het podium met enkele solo live try-out concerten in Gent. Begin 2024 bracht Maite een derde single ‘Push Me’ uit met bijbehorende videoclip. Waarna ze in februari terug de Boma studio in ging voor de opnames van een eerste EP, opnieuw onder leiding van Frederik Segers.

Zoals altijd in Herberg Macharius is dit optreden gratis… we gaan wel met de hoed rond 😉

Meer info? Al eens luisteren? Ga naar Maite’s website! www.maitelouisa.com

Kijk en luister naar Maite’s nieuwste single!