Laden Evenementen

Op 17 december 2020 ontviel Peter Debaveye, ons. Hij was geboren en getogen in de wijk Macharius, en bekend als Gents straatzanger. Te midden van de harde lockdown van de vorige winter konden we toen amper afscheid nemen van Peter. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme familiale kring.

Daarom planden we enkele maanden geleden om op zaterdag 18 december 2021 een herdenking
te organiseren. De oplopende besmettingen deden ons weer twijfelen maar uit respect voor Peter willen we de herdenking niet nog eens uitstellen, met de kans dat er dan na twee jaar van uitstel afstel komt. Afgelasten hoeft ook niet omdat de wet ons een bepaald soort bijeenkomst toelaat en we ervan overtuigd zijn dat we dit veilig kunnen organiseren, als we enige discipline aan de dag leggen.

We komen bijeen in herberg Macharius vanaf 16u. We checken op Covid Safe passen. Om veiligheidsredenen vragen we mensen om spoedig te gaan neerzitten. Wie rondloopt, wordt geacht het mondmasker te dragen. We zullen de ruimte heel goed verluchten, neem daarom ook voldoende warme kleren mee.

We zouden u willen vragen om u vooraf te inschrijven via een mailtje naar: vandaele.john@skynet.be zodat we enig zicht hebben op de opkomst. We zullen de bijeenkomst beperken tot zo’n vijftig mensen.