Laden Evenementen

Een gratis filmvoorstelling in samenwerking met De Vroente in het kader van filmfestival Food Film Fest. Wat we eten en waar we ons eten vandaan halen, maakt een verschil. Voor onszelf, onze boeren, onze bodem en onze planeet. We tonen je een internationale documentaire over hoe het anders kan en laten achteraf de Vroente-boeren aan het woord over hoe zij hier werken voor jouw groenten.

De documentaire ‘To Which We Belong’ volgt een nieuwe generatie landbouwers en veehouders die de conventionele praktijken die niet langer winstgevend of duurzaam zijn achter zich laten. Van de Verenigde Staten en Mexico tot in Kenia worden de verhalen verteld van negen boerderijen en ranches die tegen de stroom in gaan. Ondanks de verschillen in cultuur en milieu zijn ze het over één principe eens: Werken met de natuur, en niet ertegen, is het antwoord om onze planeet te redden.

De film toont ons hoe we kunnen leren van de natuur, hoe alles met elkaar verbonden is. Wat de bodem voedt, voedt de planten, de dieren en tenslotte het hele ecosysteem. De documentaire plaatst de vaak onbekende helden in de schijnwerpers die de gezondheid van onze bodem verbeteren en zo bijdragen aan het redden van onze planeet – en alle leven dat ervan afhankelijk is.