Laden Evenementen

De voorbije jaren en maanden was er veel te doen om de bevoorradingszekerheid van de energievoorziening, en van elektriciteit in het
bijzonder. Eerst was kernenergie niet meer nodig, dan weer wel,… we zouden de winter niet doorkomen, dan bleek het al bij al nog mee te vallen, en noteerden we in april zelfs nooit geziene gasreserves.

Op het vierde Energentcafé zullen de federale minister van energie, Tinne Van der Straeten, en Chris Peeters, de CEO van Elia, (beheerder van het Belgische transmissienet) hun visie hierover geven. Daarbij kijken ze verder dan de discussie over kernenergie, maar ontwikkelen ze de brede visie die nodig is voor een energietransitie zonder voorgaande. We zullen veel meer elektriciteit nodig hebben (want heel veel processen worden geëlektrificeerd), waar zal die vandaan komen? En het leeuwendeel van die stroom zal hernieuwbaar zijn en dus onderhevig aan bewolkte windloze dagen en nachten… Hoe zorgen we er dan voor dat er altijd voldoende stroom is? Welke rol zal Europese samenwerking hierin spelen? We hopen dat de sprekers het licht laten schijnen over deze uitdagende vragen.

Er zal uiteraard ook ruimte zijn voor vragen vanuit het publiek. Harpiste Seraphine Stragier zal de avond artistiek verrijken.

Inschrijven is wenselijk via https://forms.gle/Rrn7V8dYtetMya828.