Laden Evenementen

Vandaag presenteren we een heerlijke ‘double bill’ op het herbergpodium. het Johannes Wannyn duo en Ries de Vuyst & Gait Klein Kromhof. Geen betere manier om de zondagmiddag door te brengen met fijne livemuziek en een pint, een glas wijn of een koffietje!

Johannes Wannyn Duo
Johannes Wannyn kent u misschien als gitarist en zanger bij Old Salt, Strograss, People in Houses of het KleinkunstKollektief. In 2012 bracht hij met een EP voor het eerst eigen Nederlandstalig werk uit en hij werd derde tijdens de Nekka-wedstrijd in 2014. Na een aantal jaren focus op andere projecten werd de ‘goesting’ groot om opnieuw een meer persoonlijk verhaal te vertellen. Vanaf 2021 leerde hij claw-hammer banjo spelen en hij schreef op een aantal maanden tijd minstens één toekomstige plaat bijeen.

Samen met Willem De Deygere spreidt hij een warm muzikaal deken, waarin de grote en kleine verhalen van het leven zich graag laten vertellen. Heel persoonlijke en maatschappijkritische teksten staan centraal, steeds door een filosofische bril en met humor. Johannes stelt vragen en brengt een ode aan de twijfel.

Ries de Vuyst & Gait Klein Kromhof
Gait en Ries spelen Vage Klachten van zich af… Gait Klein Kromhof, harmonicaspeler van grote klasse, en Ries de Vuyst, zanger, gitarist en liedjesschrijver kregen na een lange periode van gedwongen stilzitten last van vage klachten: jeukende vingers, krakende stembanden, nood om te ademen, te zingen en te spelen.

Ze zijn blij en trots om voor u een greep te doen uit hun programma van blues en rootsmuziek, gedreven door de wens om u te vermaken met diepe trage zieleroerselen, swingende arrangementen en hele vreemde liedjes van hun eerdere en toekomstige albums. Verwacht een overdosis aan Zeeuwsvlaams taalgebruik, hier en daar afgewisseld met eeuwenoude instrumentals en ijlings overvliegende citaten uit landen rond de Middellandse Zee.