Laden Evenementen

Days of Ray situeert zich in het muzikale middenveld tussen de singer- songwriters en de compromisloze pop-rock met een indie-etiket. Uit de muziek klinkt een grenzeloze passie voor fijne melodieën, heupwiegende grooves, goeie teksten en tien ton speelplezier.

De bandleden hebben een brede muzikale achtergrond: van pop naar rock en song-writersmuziek. Over de jaren heen kwamen ze elkaar vaak tegen op diverse podia in Vlaanderen. Frédéric (Fred) Maenhout (stichtend lid van The Office, The Candy Dates, Aiming Dishes, Mojak en Ray) werkte o.m. samen met Kommil Foo, Mark Van Hie (The Bet) en Staf Verbeeck (producer en sound engineer). Geert Bonne beroerde de drum bij Luc De Vos in de originele Gorky en tegenwoordig bij de new wave post-punk band Fragment. Filip de Wael speelde eerder samen met Fred in Ray. Joris Himpe richtte eind de jaren tachtig samen met Fred The Office op en speelde door de jaren heen bas in diverse bands.

Day: ‘a single rotation of a planet in relation to its primary star. A particular period in a person’s life.’
Ray: ‘lines or streams in which light appears to radiate from a luminous body. A stream of material particles all moving in the same straight line.’

Days Of Ray zag het daglicht in de zomer van 2023 en staat garant voor concerten met pop pur sang. Opnieuw een niet te missen optreden in Herberg Macharius!