Laden Evenementen

Coyendans! Het jaarlijkse buurtfeest in het Coyendanspark! We gaan er weer vol voor! Het uitgebreide programma geeft voor elk wat wils… en ja, Buren van de Abdij verzorgen de Coyendansbar!

Vanaf 13 uur: BUURTBAR, RADIO GANDA EN GEKKE FIETSEN (Sint-Baafsdorp)
Het wordt een gezellige bedoening op het pleintje dankzij de BAR en het terras van ‘Het Bendeke van ‘t Sint-Baafsdorp’, de GEKKE FIETSEN voor de kinderen én onze wijkradio RADIO GANDA strijkt er neer en voorziet ons van live muziek en amusement. Verwacht jullie ook aan een korte stop van de dolle majoretten en muzikanten van VOORUIT MET DE KUIT.

13-18 uur: ROMMELMARKT
in de Gandastraat, Adalwinstraat, Sint-Baafsdorp en Coyendanspark.

13-18 uur: KINDERDORP (De Groene Kerk & het prieeltje)
Leef je uit op het springkasteel, doe een ritje in de zweefmolen van Cirq, ga voor een nieuwe look en laat je schminken of zet een hippe hennatattoo. Nog andere wensen? Die vervult de WensMens graag! Eerder zin om je creatief uit te leven? Dan kan je bouwen en knutselen bij bij Das Kunst onder het prieeltje (tussen het Coyendanspark en Sint-Baafsdorp). Voor de allerkleinsten is er een aanbod van Kinderdagverblijf ’t Sloeberken.

13u- 18 uur: NAAI-ATELIER (Coyendanspark)
Kom meenaaien met én voor een Hart voor Vluchtelingen.

14-18 uur: PETANQUETOERNOOI (Coyendanspark)
Vorm een ploegje met je buren in de straat en neem het tegen elkaar op. Misschien wint jouw team wel de Coyendans-wisselbeker. Schrijf je in voor 14 september 2022 via ldc.dehorizon@stad.gent of 09/266 88 55.

13-23 uur: HAPJES, DRANKJES & EEN GEZELLIG TERRAS (Coyendanspark)
Kom iets drinken in de ‘Herbergse’ bar en steun zo de werking van verschillende buurtorganisaties. Hongertje? Je vindt in het park een uitgebreid aanbod aan lekkers, met liefde gemaakt door buurtbewoners en -organisaties.

16.30 – 23uur: OPTREDENS (podium Coyendanspark)

16u30: CHAPULINES
Deze band speelt een eigenzinnige interpretatie van son jarocho, een traditioneel Mexicaans muziekgenre én is sterk geïnspireerd door ritmes en klanken uit de Caraïbische gebieden. Deze invloeden hoor je terug in hun eigen composities die ze afwisselen met nummers uit het traditionele repertoire.
https://vi.be/platform/chapulines

19.30: UMLAUT
Dit Gentse ensemble Umlaut brengt uit het leven geschreven songs: bric-à-brac walzen, kamikaze tango’s, verdwaalde ballades. Met een arsenaal aan instrumenten en bezieling voor meerstemmige zangpartijen creëren de spelers een unieke sound.
https://vi.be/platform/umlaut

21u30: MOUSTASH
Polderpunk en vuil feestgedruis. Neem een kwart liter enthousiasme, een halve kilo boem-patat, een theelepel zou’t wel een feestje kunnen worden en een Frans brood. Leg het witloof op de vensterbank en hang de broccoli aan het plafond. Verkruimel het Frans brood en rasp de kaas. Meng alles met een accordeon-mixer, snij het mengsel in lange repen met een vlijmscherpe gitaar-rif, en hang deze even te drogen aan de contrabas. Verwarm intussen de trommels op 250°C, en leg alles in een cajon op een bedje van trompet. Laat alles gedurende 75 minuten aanbranden, terwijl je de horlepiep danst: Hoppa! Hier is Moustash!
http://www.moustash.be/#info

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
We zijn nog op zoek naar veel helpende handen: opbouw, barshift, kassa, rommelmarkt,…!
Zin om deel uit te maken van het fijne Coyendans-team? buurtwerk.machariusheirnis@stad.gent of 09/266.86.60

Buurtfeest Coyendans is een samenwerking tussen de Dienst Ontmoeten en Verbinden – Buurtwerk Macharius-Heirnis en Buren van de Abdij vzw, met medewerking van verschillende buurtorganisaties, bewonersgroepen en buurtbewoners: Basisschool het Klaverblad / Bendeke van Sint-Baafsdorp / Das Kunst / Dekenij Heirnis/ De Lousmoes /De Olijfboom / Hand-in-Hand / KDV ’t Sloeberken / Lokaal Dienstencentrum de Horizon /vzw Stappen