Laden Evenementen

Op 16 september is het weer zover! Ons jaarlijks buurtfeest Coyendans. Een gezellige namiddag én avond met optredens, animatie voor jong en oud, terras, (lokale) eetkraampjes en meer. Afsluiten doen we met onze befaamde Coyendansfuif! We hopen op beter weer dan vorig jaar :-). En ja, Buren van de Abdij staan weer in voor de Coyendansbar!

Het programma van dit jaar:

13:00-18:00 Kinderdorp(Groene Kerk)
Springkasteel, gekke fietsen, henna, grime, glittertattoo’s en gekke kapsels.

14:00-16:30 das Kunst (Kiosk)
We onderzoeken wat er gebeurt als het warm wordt in de stad en vooral hoe we de stad koeler kunnen houden. Samen met een jonge kunstenaar van das Kunst hertekenen de kinderen het Coyendans park. Vervolgens bedenken ze welke voordelen meer groen in het park nog meer heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte voor vogels. Daarna gaan de kinderen aan de slag met gerecyclede materialen om de mooiste en meest creatieve vogelnestkastjes te bouwen.

13:30-18:00 workshops met DRAAD (Mach-H)
~Workshop textiel kleuren met planten~
Ontdek de wereld van het verven met planten! Aan de hand van 3 verschillende technieken maak je je eigen uniek gekleurde katoenen lap. Instappen kan op verschillende momenten (start van een nieuwe techniek): 14u, 15u30 en 16u30. Opgelet, de workshop gaat door in het Engels!
~Workshop creatief tekenen en tapijtje tuften~
Kom met ons tekenen en leer hoe je je idee kan omzetten naar een tekening. Daarna kiezen we verschillende ontwerpen uit om een tapijtje van te maken. Van 13u30 tot 15u30 leer je tekenen, van 15u30 tot 18u leer je de basis van het tuften. Breng gerust je favoriete tekenspullen mee!

Sport en Spel (Coyendanspark)
14:00-18:00 Petanquetoernooi: Doe je mee aan het Coyendans petanquetoernooi? Stel een team samen van 2 a 3 personen, zoek een leuke teamnaam en schrijf je (voor 8 september) in via ldc.dehorizon@stad.gent of 09/266 88 55 (teamnaam, contactgegevens en of je al dan niet eigen ballen voorziet). Elk team gaat naar huis met een leuke prijs!
14:00-15:00 80’s aerobic (podium): Een originele work-out die een beetje aanvoelt als een feestje. Kom mee bewegen (en wie wil, zingen) op die good old times music hits!
15:00-16:00 Initiatie wandelvoetbal: Bij wandelvoetbal beleef je het plezier van sport, zonder risico voor je gezondheid en op maat van je conditie.
16:00-18:00 Bumpervoetbal: Voetbal waarbij de spelers gehuld zijn in een enorme plastic bal. Hilariteit verzekerd.
13:00-16:00 Buurtkajaks: Geniet van het buurtfeest en onze mooie wijk vanop het water dankzij ‘De Buurtkajaks Gent’. Zij stellen hun kajaks gratis ter beschikking voor een ritje.

Fototentoonstelling ‘De Trekkers’//De Sluis-Onze Thuis (park)
Wekenlang gingen enkele bezoekers van ‘de Sluis onze Thuis’, onder begeleiding van fotograaf Hendrik Braet, aan de slag met een fototoestel rond het thema ‘een andere blik op ons leven’. De resultaten hiervan kan je bekijken in het Coyendanspark.

13:00-01:00 Eetstanden, bar en gezellig terras (Coyendanspark)

Optredens en Coyendansfuif!
15u30: Freddy Wally
17u00: Freddie and the Fabs
19u30: The Sweet Corner Symphony
21u00: Fuif met DJ Poncho

Sint-Baafsdorp
Bar & Terras
16u00: Café Chantant (met Erik Lievens)
18u00: Revueavond (LARF!)
Te midden van de Coyendans Buurtfeesten organiseren jongeren van LARF! een spectaculaire revueavond met talent uit de buurt! Zin om mee op het podium te staan? Mail naar bert@larf.be om je in te schrijven. Iedereen welkom. Liever voor het podium? Kom kijken naar de spetterende, wonderlijke en fenomenale acts die de revue passeren: samen maken we er een onvergetelijke avond van.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
We zijn nog op zoek naar veel helpende handen: opbouw, barshift, kassa, ijskar,…!
Zin om deel uit te maken van het fijne Coyendans-team? Laat ons weten waar je graag bij helpt via mail naar buurtwerk.machariusheirnis@stad.gent of 09/266.86.60 en we nemen verder contact met je op.
Help je achter de bar of kassa of ijskar? Dan kan je een centje bijverdienen voor jouw organisatie/bewonersgroep/straatfeest of een buurtorganisatie naar keuze!

Buurtfeest Coyendans is een samenwerking tussen de Dienst Ontmoeten en Verbinden – Buurtwerk Macharius-Heirnis en de Buren van de Abdij vzw, met medewerking van verschillende buurtorganisaties, bewonersgroepen en buurtbewoners:
Lokaal Dienstencentrum de Horizon /Hand-in-Hand/ Mach-H/ Freinetschool het Trappenhuis/ Basisschool het Klaverblad/ KDV ‘t Sloeberken/ Das Kunst / Buurtkajaks/ Larf!/ Dekenij Heirnis/ De Lousmoes / Kookploeg Gent Solidair/ De Sluis-onze Thuis/ De Olijfboom /PC Heirnis/ De Woonwijzer (Dienst Wonen Stad Gent)