Laden Evenementen

Deze zondagnamiddag stellen we jullie het boek ‘4 sprookjes van Konstantin Paustovski’ voor. Deze vertaling uit het Russisch werd gemaakt door onze eigenste imker van de Sint-Baafsabdij, Traudi Helmberger. De Italiaanse kunstenares Daniela Rizzetto maakte de illustraties voor deze fraaie uitgave.

De grote Russische schrijver Konstantin Paustovski (1892–1968) is bij ons vooral bekend met zijn boeken voor volwassenen. In zijn vaderland was hij vooral een geliefd jeugdauteur. Via een goede wind kwamen de verhalen bij Traudi en Daniela aangewaaid en wat bleek: de meeste teksten, bijna een eeuw geleden geschreven, zijn nog altijd razend actueel.

Paustovski was bij leven enorm begaan met de natuur. In ‘Het verhaal van de vier mannetjes’ krijgen we lezen wat er gebeurt als een heerszuchtige tiran de herfst gevangen neemt. Daardoor dreigen ook de andere seizoenen de pedalen te verliezen. Gelukkig overleeft bij Paustovski het geloof in de goedheid van de mens en triomfeert de hoop dat moed, schoonheid en wijsheid het zullen halen van het kwade en het pessimisme.

‘Het Verhaal van de vier mannetjes is een realisatie van Urbi et Orbi, een niet commerciële uitgeverij, en uiteraard kan je het boek vandaag aankopen en laten signeren in de Herberg.

We houden het veilig en controleren jullie Covid Safe Pass.