Laden Evenementen

Annelies De Waele maakt niet alleen deel uit van ons onvolprezen gidsenteam in de Sint-Baafsabdij, maar is ook een begenadigd schrijfster. Vanavond presenteert zij haar boek ‘Spiegels van de stad’ in Herberg Macharius.

Ogen spiegelen de ziel, ramen spiegelen de stad. In die weerkaatsing laten ze vandaag en vroeger samenvloeien. Over hun steden vertellen ze kleine en grote verhalen. Via vensters leer je iets over weelderige of woelige tijden, over de sociale geschiedenis, over de pendelbewegingen van de architectuur, technisch vernuft en industriële groei. Ramen delen de stad en haar gebouwen en sites op in klassen, functies, tijdperken. Ze geven je veel inzicht in een stedelijk weefsel – zeker in een stad als Gent, die in sterrenstof uit de middeleeuwen baadt. Daarnaast zijn ramen gewoon ook mooie, fascinerende objecten. Wie de stad bewandelt en enkel op haar raamopeningen en vensters let, ziet weer een andere stad. De passie voor Gent, architectuur, en de liefde voor de juiste compositie en lichtinval vloeien in deze publicatie perfect samen.

Annelies De Waele is geboren en getogen in Gent en werkt er als freelance journalist en stadsgids. Voor dit ramenboek pende ze kijkteksten over bekende en onbekende Gentse gebouwen en sites. Marleen Daniëls, doorgewinterd freelance reis- en modefotograaf voor diverse media, maakte voor dit Gent-boek unieke beelden, met een retro analoge Fuji-camera.