Laden Evenementen

ā€˜Hoe betoverend te kunnen spreken met alle dingen.’ In haar tweede dichtbundel Anker Kruis Hart belicht Sofie Verdoodt de voortdurende metamorfose van mens, dier en ding. Erotiek, verlies en moederschap raken hierbij verknoopt.

Net wanneer de tijd niets meer overlaat om te wissen, gooit Verdoodt haar anker uit. Van veraf of van heel dichtbij aanschouwen we de grote oversteek, de zielsverhuizing, of de gedaantewissel van een reeks personages, waaronder een lyrisch ā€˜ikā€™. Deze gedichten zijn als intieme brieven of elegieĆ«n voor personages die uit de eigen as blijven verrijzen.

Sofie Verdoodt (Gent, 1983) debuteerde in 2014 bij PoƫzieCentrum met Doodwater. Haar werk verscheen in tijdschriften en bloemlezingen als Poƫziekrant, nY, De Brakke Hond, Nieuw Groot Verzenboek (Meulenhoff/Lannoo) en De Volksverheffing (Atlas). Ze werkte mee aan muzikale projecten van onder andere BARST/Karen Willems en Amenra. Als doctor in de kunstwetenschappen doceert ze en schrijft ze essays over film en kunst.

Programma:
– Verwelkoming door Bert Potvliege, PoĆ«ziecentrum
– Prof. dr. Nadia Sels, redactielid van PoĆ«ziekrant, leidt de bundel in.
– Sofie Verdoodt leest voor uit Anker Kruis Hart
– Nadia Sels gaat in gesprek met de auteur