Laden Evenementen

Bipolar Bows brengt als strijkersduo een mozaïek van klasiek en traditioneel, jazz, blues en funk, van balkan tot Appalachia folk, doorspekt met omprovisatie uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen.

Het Frans-Belgische duo Bipolar Bows ontstond uit een studieproject van cellist Toby Kuhn en violiste Lotte Remmen, maar ontgroeide al snel die eerste fase. Ze leerden elkaar kennen in Slovenië, toen Toby de bassiste verving van Lotte’s band Old Salt. Al gauw resulteerde deze ontmoeting in eindeloze jam- en oefensessies en besloten ze een vast duo te vormen. In Bipolar Bows gaan Lotte en Toby de uitdaging aan om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te ontdekken en naar hun strijkershand te zetten.

Bipolar Bows was reeds te bewonderen op verschillende locaties in België met als debuut het openingsconcert van het Fiddlers on The Move festival 2019 (Gent), op het Kavč festival en het Floating Castle festival in Slovenië, live op radio Blagoevgrad in Bulgarije, en op het Umefolk festival 2020 in Zweden.

In december 2020 brachten ze in eigen beheer hun debuutalbum ‘Krunčhug’ uit. In februari 2021 wonnen ze de eerste Flanders Folk Awards in de categorie ‘beloftevolle band’.

We houden het veilig en controleren jullie Covid Safe Pass.