Zonnefeest in en rond de Sintbaafsabdij

Geplaatst door op 31 mei 2018


ZATERDAG 23 JUNI, 14u. De Sint-Baafsabdij is het oudste gebouw van Gent, een ideale plaats om stil te staan bij het verglijden van de tijd op de langste dag van het jaar. Buren van de Abdij en De Centrale doen dat al jaren met een midzomerconcert op deze droomplek. Dit jaar trekken ze dat – samen met alle partners van Gent Zonnestad (dat Gent meer wil gebruik laten maken van zonne-energie) – open naar een heus zonnefeest.

Wouter Deprez vertelt het feest ingetogen op gang. Vervolgens gaan we, samen met de Gentse schepen voor energie, Tine Heyse, en de mensen die van Gent Zonnestad een succes maken, bespreken hoe Gent de voorbije jaren meer heeft leren gebruik maken van de energie van de zon. Hoeveel procent van de Gentse consumptie komt nu uit zonne-energie? Kan iedereen van de goedkope zonnestroom genieten in Gent? Welke mogelijkheden liggen er nog open? Wat zijn de plannen van de stad? Waar maakt de Gentse energiecoöperatie EnerGent een verschil? Hoe kan een samenwerkingsverband zoals Gent Zonnestad in de toekomst nog meer bakens verzetten? Tussendoor brengt Wim Claeys het ‘Liedje van de zonne’ van Walter De Buck.

De allerkleinsten worden verwend in het Coyendanspark en de Groene Kerk met kindergrime en spelletjes. Met een lokale pint in de hand kan je het info-marktje van onze partners ontdekken. Om 18.30u brengen Los Flamencolicos de zon naar je toe met hun passionele flamenco in herberg Macharius. Of je kan in de Mercatelzaal luisteren naar Johan van Oikocredit die vertelt wat zonne energie voor ontwikkelingslanden kan betekenen. Na een lekker bord eten van vluchtelingenorganisatie Hand in Hand sluiten we af met België’s beste sitarspeler Bert Cornelis die samen met Abishek Lahiri, Parthasarathi Mukherjee & Somdatta Chatterjee een zonneraga brengt in de refter van de Sint-Baafsabdij met zijn wonderlijke akoestiek.

Voor de voetballiefhebbers vertonen we de match België-Tunesië op groot scherm in Herberg Macharius van 14u tem 16u. Welkom!

Dit feest is een samenwerking tussen EnerGent, Buren van de Abdij, Gezinsbond Gent, Jeugdbond voor Natuur-en Milieustudie, De Centrale, Natuurpunt Gent, Oxfam Wereldwinkels Gent, Beweging.net en Gents MilieuFront.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: in en rond de Sint-Baafsabdij
Wanneer: zaterdag 23 juni, 14u
Toegang gratis

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Reacties zijn gesloten.