Z/Onder Water Verhalen – Waterwandeldag

Geplaatst door op 20 februari 2016

belmondo 2

ZATERDAG 19 MAART, 14.00-18.30u. Belmundo trekt de Gentse binnenstad in en strijkt vandaag neer in de Herberg. Tijdens de Waterwandeldag (klik voor meer info) zijn we gastvrouw/-heer voor een dans- en vertelnamiddag, die gevolgd wordt door ‘Waterwandeling voor vrede’ samen met de ‘waterman van India’, Rajendra Singh!
Tussen 14u en 16u verzorgen de Dans-Ruh en Woods of Wonder het namiddagprogramma. De verteller van Woods of Wonder brengt verhalen uit “het Wonderwoud … waar verhalen aan de bomen groeien en vertellingen dansen op het ritme van de wind…” (klik voor meer info). De Dans-Ruh demostreert tussen de verhalen door de danstradities uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, van Marokko tot Iran en Afghanistan (klik voor meer info).
Tussen 16u en 17u maken ze plaats voor Rajendra Singh en Minni Jain. (z)Onder water vallen vormt steeds meer een bron van conflict. Wateroorlogen zijn op til, onze steden worden bedreigd door droogte en overstromingen. Wat als we de gedachte omkeren en water opnieuw als een bron van vrede gaan zien? Rajendra Singh en Minni Jain van The Flow Partnership organiseren de komende vijf jaar wereldwijd ‘World Water Peace Walks’. Onder het motto ‘One Planet, One Water, One Peace’ willen ze met deze wandelingen mensen verenigen rond lokale en natuurlijke oplossingen voor waterproblemen. Vandaag zijn Rajendra en Minni in Gent. Vlak voor de wandeling vertellen Rajendra en Minni hun inspirerende verhaal in Herberg Macharius. Rajendra Singh is ook wel bekend als de ‘waterman van India’. Met zijn moderne visie op regenwaterconservatie heeft hij bijgedragen tot het herstel van verschillende rivieren in India. Hiervoor kreeg hij in 2015 de prestigieuze Stockholm Water Prize toegekend. Hij werkt nauw samen met de ngo The Flow Partnership. Samen met lokale gemeenschappen proberen ze de gevolgen van verwoestijning en zware overstromingen tegen te gaan.
Om 17u is het binnenprogramma gedaan en start aan de Herberg de Waterwandeling.

Deze activiteit verloopt in samenwerking met Elina Bennetsen, The Flow Partnership en Belmundo.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdagnamiddag 19 maart, 14u
Deelname is gratis

Reacties zijn gesloten.