Yinte en de lichtjes, een doe-het-zelf boekvoorstelling

Geplaatst door op 31 mei 2015

yinteZONDAG 28 JUNI, 14.30-17.00u. De Buren en uitgeverij Casa Littera cvba, auteur Ann Marie Ackaert en illustrator Sara Gerard nodigen je vandaag uit op de voorstelling van het boek ‘Yinte en de lichtjes’.

“Yinte woont op een verre planeet, en hij heeft het daar best naar zijn zin. Maar op een dag zegt zijn papa: “We verhuizen naar een andere planeet.” Daar is het grijs en grauw, en Yinte vindt het er niet leuk. Ook op de school voelt hij zich alleen en is hij bang.
Maar dan toont de juf hem een boek met daarin een kristal waarmee je kunt toveren. In dat kristal vindt Yinte heel veel lichtjes, en een … vlindermeisje. Zij maakt voor Yinte een kleurendroom, en leert Yinte ook kleurendromen te maken. De volgende ochtend staat Yinte goedgemutst op, geeft zijn mama een dikke zoen, en gaat blij naar school.”

Het programma ziet er als volgt uit

14.30:

* Voor alle belangstellenden: rondleiding op de historische Sint-Baafssite, met Jacques Huys, ervaren stadsgids en ‘Buur van de abdij’
* Voor kinderen (3-7 jaar): workshop ‘Yinte en de lichtjes’ met auteur-verteller Ann Marie Ackaert

16u: boekvoorstelling

* John Vandaele legt uit hoe de Buren van de Abdij werken en welke rol ze spelen in deze zeer verscheiden buurt
* Stef Boogaerts, uitgever van Casa Littera, vertelt wat Casa Littera is, waarom de boekvoorstelling in Macharius plaatsvindt en waarom Casa Littera een fan is van Yinte
* Illustrator Sara Gerard geeft een toelichting bij haar Yinte-illustraties
* Auteur Ann Marie Ackaert geeft een inkijk in haar nieuwe boek ‘Yinte en de lichtjes’ en getuigt over de kracht van Helende Verhalen.

Nadien biedt de uitgeverij graag een hapje en een drankje aan.

Bereikbaarheid

* Parkeerplaatsen zijn schaars in deze buurt. Station Gent-Dampoort heeft een grote parkeerplaats en ligt op slechts 8 minuten wandelen. Met de trein komen is dus ook een goede optie.
* Vanuit Station Gent-Sint-Pieters bereikt u de Abdijsite met tram 1 en 4 (halte Gent Duivelsteen aan de Reep). Dan rest je nog een wandeling van 9 minuten.

Laat ons even weten of je naar de boekvoorstelling komt?
Of je kinderen (leeftijd, aantal) deelnemen aan de kinderworkshop? En of je deelneemt aan de rondleiding op de site?
info@casalittera.be, 0494 787 017 (stef boogaerts)
Meer info over dit project op deze website

Waar: Sint-Baafsabdij en Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 28 juni, 14u30
Deelname gratis

Reacties zijn gesloten.