Wijs van Gent

Geplaatst door op 20 oktober 2013

wijs van gent 1bisOKTOBER-NOVEMBER 2013. De campagne ‘Wijs van Gent’ plaatst de zogenaamde ‘smart citizens’ in de kijker. Met die ‘smart citizens’ bedoelen ze burgers of verenigingen of organisaties die een oplossing willen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. In deze campagne draait alles rond een selectie van 10 wijze ideeën van Gentenaars. Een jury van experten koos deze ideeën op basis van hun vernieuwend karakter , maatschappelijke relevantie en de diversiteit van achtergrond van de initiatiefnemers. In hun selectie vind je dan ook een grote verscheidenheid aan onderwerpen, geografische gespreid over heel Gent.
Aan de campagne is geen geldprijs verbonden. De initiatiefnemers van het wijste idee worden op een originele manier in de kijker gezet en ontvangen een ludieke en thema-gebonden attentie. Dit gebeurt op woensdag 27 november 2013 in de KNS op het Sint-Baafsplein. Op die dag vindt in Gent namelijk de Belgische stedenconferentie plaats en start ook de jaarlijkse conferentie van Eurocities. De tien wijze ideeën van de campagne komen aan bod op beide conferenties.

Zowel Gentenaars als niet-Gentenaars kunnen vanaf 18 oktober tot en met 22 november stemmen op het wijste idee van Gent.  Je doet dit door te klikken op de stembutton. Daarna kies je je favoriete idee en registreer je (emailadres). Er wordt dan een e-mail naar het ingegeven e-mailadres gestuurd. Nadat je hebt doorgeklikt op de ingesloten link in de mail, is je stem definitief. Je kan meermaals stemmen maar telkens met een tussenpauze van 48 uur. Je kan de initiatieven uiteraard ook liken via Facebook en delen via sociale media, maar dit is niet geldig als stem.

En het spreekt voor zich, we rekenen op jullie stem ! En dat kan door op deze pagina te klikken.

Reacties zijn gesloten.