Wijkwerf – de zitdagen

Geplaatst door op 24 oktober 2015


WOENSDAG vanaf 27 april, tweewekelijks, 15.30-18.30u. Wil je je huis energiezuiniger maken, maar zie je op tegen de rompslomp? Heb je offertes bij aannemers opgevraagd maar zie je het bos door de bomen niet? Of ben je nieuwsgierig naar welke werken je best eerst uitvoert om energie te besparen? Kom naar de zitdagen van Wijkwerf: daar kan je al je vragen stellen, je situatie voorleggen en allerhande info krijgen. De zitdagen gaan opnieuw van start in de vierde week van april op woensdag- en op zaterdagnamiddag van 15u30 tot 18u30, om de week, en vinden plaats in Herberg Macharius.

Wijkwerf is een project van energiecoöperatie EnerGent en burenvereniging Buren van de Abdij. Buurtbewoners die willen renoveren, kunnen bij Wijkwerf terecht voor een geschikte aannemer, de best mogelijkeenergent_logo_site_thumb prijs, allerhande informatie over premies en zelf coördinatie van de werken. Ook andere Gentenaren kunnen aansluiten bij deze gezamenlijke renovatie, en zichzelf zo kosten en zorgen besparen. “Door het samen te doen willen we ook een echte dynamiek creëren in de wijk, een gevoel van ‘we-doen-allemaal-samen-onze-wijk-een-kleedje-aan’”, zegt EnerGent-voorzitter John Vandaele.

Buurtbewoners maar ook andere Gentenaren kunnen bij Wijkwerf terecht voor alle info en ondersteuning voor vijf werken: hellend dak isoleren aan de binnenkant, sarking (hellend dak isoleren langs buiten), zoldervloer isoleren, gevelisolatie en het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. “Wij selecteren een geschikte aannemer voor jou, bieden jou de best mogelijke prijs, informeren jou over premies en stemmen ook de werken op elkaar af”, aldus coördinator Ben Bleys. “En als je de werken samen met je buren uitvoert, wordt het gemakkelijker, goedkoper en misschien nog leuk ook”.

Voor meer info, ga naar onze website of bel of mail Wijkwerf-coördinator Ben Bleys: 0468/28.61.23  – wijkwerf@energent.be

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: telkens van 15u30 tot 18u30 op
– woensdag 27/4, 11/5, 25/5, 8/6 en 22/6

Wijkwerf is een project van EnerGent cvba en De Buren van de Abdij, in samenwerking met de Gezinsbond, het Gents Milieufront, Beweging.net, Broederlijk Delen, de Gentse Klimaatcoalitie en het SMAK.

Reacties zijn gesloten.