Wetenschapscafé – Ruimtevaart. Ik ga naar Mars en ik neem mee…

Geplaatst door op 15 november 2015

MarsDINSDAG 8 DECEMBER, 19.45-22.00u. Zal een langdurige reis naar Mars schadelijk zijn voor onze gezondheid? Welke voorzorgen zijn nodig voor een behouden missie? Hoe passen onze hersenen en spieren zich aan aan het leven in gewichtloosheid? Is een project zoals opgezet door Mars One haalbaar en realistisch? Wat zijn bottlenecks? Financiering, technologie of motivatie? Reizen naar Mars: een wetenschappelijke en technische doorbraak of verspilling van middelen? Wanneer is een missie naar Mars geslaagd? En wanneer zou dit lukken? Welke technieken om te overleven in de ruimte moeten verder ontwikkeld worden? Wat is het profiel van de eerste Marsreizigers? Moeten ze vooral op fysiek of psychisch vlak sterk zijn? Waarom zouden we mensen naar Mars willen sturen? Wat is daar te doen/vinden dat niet met robots kan? En wat zullen Marsreizigers eten en drinken?

In het Wetenschapscafé Gent zoeken Patrick Van Oostveldt en Floris Wuyts mee naar een antwoord op deze vragen. Wetenschapsredacteur van het maandblad EOS, Kim Verhaeghe, treedt op als interviewer en betrekt het publiek bij het gesprek.

Een wetenschapscafé, dat zijn pittige discussies over boeiende onderwerpen, ruimte voor allerhande vragen en meningen en dat allemaal … gewoon op café!

Wanneer: dinsdagavond 8 december, 19u45
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, Gent
Toegang is gratis, vooraf inschrijven niet nodig.
Het café is een initiatief van de cel wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit Gent en wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid.

Meer info op www.wetenschapscafe.be

Reacties zijn gesloten.