Wetenschapscafé – De evolutietheorie geëvalueerd

Geplaatst door op 10 maart 2015

eflyer_evolutie_newsletterDINSDAG 24 MAART, 19u45-22.00u. Intussen ingeburgerd in de Herberg: de wetenschapscafés van de Associatie Universiteit Gent. Zij brengen wetenschap tussen pot en pint. Maatschappelijk relevant, actueel, fascinerend en niet alleen voor de specialisten met grote S, gewoon voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis! De vragen die we vanavond stellen ? De organisatoren even aan het woord:

Net als in de natuur is ook de wetenschap voortdurend in verandering. In dit wetenschapscafé hebben we het over veranderingen, aanpassingen en verfijningen aan de evolutietheorie van Darwin. Hoe is het antwoord op de vraag “Hoe ontstaan nieuwe soorten” de voorbije 150 jaar veranderd? Wat hebben de nieuwe moleculaire onderzoekstechnieken bijgebracht aan de theorie? In welke mate kunnen (verworven) eigenschappen worden overgeërfd buiten de genen om?  En wat betekent dat alles voor onze samenleving? De evolutietheorie geëvolueerd dus, vandaag in de herberg!

In het panel vanavond Alexis De Tiège (UGent) en Frederik Hendrickx (KBIN, UGent) , moderator is Joël De Ceulaer (Knack).

Meer info over de wetenschapscafés op deze website.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: dinsdagavond 24 maart, 19u45
Deelname is gratis

Reacties zijn gesloten.