Wat u niet mag weten over Turkije – Dries Lesage

Geplaatst door op 30 januari 2017

ZONDAG 19 FEBRUARI, 15.00-17.00u. Turkije en Europa hebben elkaar hard nodig, maar de relatie zit op een dieptepunt. President Recep Tayyip Erdoğan is de man die het in Europese ogen allemaal bijzonder moeilijk maakt. Want Europa mag toch niet toegeven aan de gevaarlijke manoeuvres van deze autocraat?

In Wat u niet mag weten over Turkije. Hoog tijd voor een eerlijk debat nuanceert politicoloog Dries Lesage het eenzijdige beeld. De Europese media en machthebbers gaan te makkelijk voorbij aan de politieke complexiteit in Turkije. De mislukte couppoging van 15 juli 2016 toonde nogmaals aan dat bepaalde oppositiekrachten tot alles in staat zijn. De oppositie en het Westen voeden zelf het draagvlak voor een autoritaire Erdoğan, die een grote legitimiteit onder de bevolking behoudt.

Lesage pleit voor eerlijker en genuanceerder Turkijenieuws. Het kan Turkije en Europa dichter bij elkaar brengen én naar een democratischer Turkije leiden.

Politicoloog Dries Lesage is professor internationale politiek aan de Universiteit Gent. Door zijn huwelijk met de dochter van Turkse gastarbeiders raakte hij geïnteresseerd in de politiek van het complexe land. Door niet alleen met een (pro­)westerse bril naar Turkije te kijken komt hij tot andere conclusies dan de meeste Turkijecommentatoren en media.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 19 februari, 15u
Toegang gratis

1 reactie op Wat u niet mag weten over Turkije – Dries Lesage