W i j !

Geplaatst door op 25 februari 2017

Misschien heeft u de laatste paar dagen al wat affiches in het straatbeeld van onze wijk zien opduiken. Die portretten van buurtbewoners die u vriendelijk aankijken. Misschien vraagt u zich af: ‘wie is dat?’, ‘die komt mij bekend voor’ of wat ‘betekenen die affiches?’.

Deze portretten maken deel uit van een project geïnitieerd door Buren van de Abdij. Aan het project doen verschillende buurtverenigingen en andere organisaties mee. Het is de bedoeling om de verscheidenheid en saamhorigheid van onze mooie wijk in de verf te zetten.

Wij zijn de anderen, de anderen zijn wij.

De verschillende portretten die in de loop van de komende maanden in de wijk verspreid worden zijn collages van verschillende personen. Fotograaf Maxim De Clerck fotografeert buurtbewoners en laat deze via computersoftware in elkaar overvloeien. Hierdoor ontstaan er nieuwe portretten van mensen die alleen op de affiches bestaan, maar die uiteindelijk ook deel van ons allen zijn.

Aan het afficheproject worden allerlei activiteiten opgehangen. Gesprekken van verkenning en ontmoeting is een van deze activiteiten. Dit zijn een aantal themamiddagen waarin met een brede groep mensen wordt gepraat over allerlei  zaken rond identiteit, diversiteit, solidariteit.

Laat zien wie onze wijk is en hang ook zo’n mooie affiche voor uw raam.Waar kunt u ze vinden? Er liggen er altijd een aantal in het gebouw van de Buurtwerking Macharius Heirnis in het Lousbergs. Daarnaast vind je een stapel van deze affiches in herberg Macharius… wees welkom om er eentje te komen halen!

Wij zijn de wijk!

Reacties zijn gesloten.