De 2de Adem zingt: Vreemd Fruit

Geplaatst door op 22 mei 2018


ZONDAG 27 MEI, 11.00. Sint-Baafsabdij  Vandaag ontvangen de Buren van de Abdij het Gentse koor De 2de Adem in de refter van de Sint-Baafsabdij.  Het is nog niet helemaal de juiste tijd van het jaar, maar het vreemd fuit hangt al te rijpen aan de bomen, klaar om binnen een paar weken geplukt en versneden te worden! We werken momenteel volop aan het hanteren van snijmessen, vorken, prikkers, lepels om jullie op zo goed mogelijk te kunnen bedienen van het juiste gehalte broodnodige verse vitamines. Deze zijn afkomstig van onze nieuwe lichting componisten (en een paar oude rotten in het vak) die door Het Incident werden samengebracht en maar wat graag hun potlood slepen om voor ons de juiste noten te vinden in een programma waarin fruit de rode draad vormt. In de breedste zin van het woord: wat hadden jullie verwacht?

Op het programma:
– Vreemd Fruit: duidelijk? Of toch weer niet
– The Appletree: hoe zag de appelboom het verhaal van Sneeuwwitje?
– Eros: zonder de liefde geen vruchten…
– Fruitsla voor het koor: iemand honger?
– De Bijen: we moeten die diertjes koesteren!
– De Appelkens en de Peerkens: het oerdegelijk Belgisch basisfruit
– A Vegetarian Drinking Song: tijd voor het aperitief!

Composities van Koben Sprengers, Lente Verelst, Adam Vincent Clarke, Liesbeth Decrock, Jef Callebaut, Kurt Bikkembergs en Kristiaan Van Ingelgem.

Onder leiding van Maarten Van Ingelgem worden de bomen gesnoeid door De 2de Adem – Sylvie Erauw op vibrafoon – Koben Sprengers op bas

Om helemaal in de sfeer te blijven laten we de ticketprijs van de dagprijs van de groenten en het fruit afhangen: een vrije bijdrage in de grote veiling. Veilingkaartjes worden de komende dagen en weken door de koorleden rondgedeeld of kunnen via deze  website aangevraagd worden. Wie er honger en dorst van kreeg, kan zich na het concert op onze gezonde maar copieuze aperitieftafel storten.

Dit is een samenwerking met De Tweede Adem.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Sint-Baafsabdij
Wanneer: zondag 27 mei, 11u
Toegang gratis

SaveSave

SaveSave

Reacties zijn gesloten.